Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na brněnské skládce bylo zničeno 37 tisíc talířů

Brněnská pobočka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) nechala v uplynulých dnech rozdrtit na skládce 36.528 nelegálně vyrobených talířů značky Picasso. Pokyn k jejich zničení dal Městský soud v Brně. Firma, která je vyrobila, tak učinila bez vědomí držitelů autorských práv, řekl dnes mluvčí úřadu Robert Hurt.

Talíře značky Picasso patří mezi nejluxusnější zboží určené pro kuchyně. Mnohé sady se vyrábí pouze v limitované sérii.

Společnost, která talíře nechala vyrobit, jednala nad rámec povolení majitele ochranné známky a nadlimitně vyrobila tisíce talířů pod ochrannou známkou vyobrazenou na spodní straně talířů.    

Takto označené talíře společnost neuvedla v přiznání autorských poplatků a neodvedla majiteli autorské honoráře, uvedl Hurt. Jak byl tento netradiční případ odhalen, neprozradil.

Mezi padělky, nelegálně označené názvy či logy světově známých firem, se stále častěji objevuje i netradiční zboží. Dříve šlo hlavně o textil a obuv, který plnil stánky vietnamských tržnic. Následně v nich začali prodejci nabízet i napodobeniny luxusních parfémů, náramkových hodinek nebo vybavení pro kutily. Zajištění talířů je jedním z prvních případů svého druhu v republice.

Zdroj ČTK

Štítky autorská práva, nádobí, talíře, Picasso, zničení, Brno, talíř, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Robert Hurt (politician), Městský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnské skládce bylo zničeno 37 tisíc talířů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.