Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koncern ABB nabere v Brně 400 nových zaměstnanců

Společnost ABB Česká republika, která podniká v energetice a automatizaci, v Brně rozšíří své výrobní kapacity. Hodlá investovat 650 milionů korun a nabere 400 až 450 nových pracovníků. Nové provozy otevře v příštím roce.

Díky investici ABB v Brně rozšíří portfolio o další výrobky, například o transformátory pro aplikace některých rozvoden velmi vysokého napětí.

„Současně dojde k získání vyššího tržního podílu na evropském i celosvětovém trhu v oblasti výroby přístrojových transformátorů vysokého napětí a velmi vysokého napětí,“ uvedla ředitelka marketingu a komunikace ABB ČR Lucie Jandová.

Podle ní se brněnský podnik stane jedním z největších výrobních závodů pro vzduchem izolované rozváděče vysokého napětí na světě.

Z celkové výše investice půjde 600 milionů na rozšíření výrobní kapacity pro přístrojové transformátory a sensory.

Rozšířena bude i kapacita výroby pro rozvaděče vysokého napětí, navíc firma vystaví novou halu o ploše 12 tisíc metrů čtverečních s novými technologiemi. Pro ABB postaví developer CTP.

„Výběr Brna koresponduje s atraktivitou tohoto města, které se stává klíčovou destinací pro mezinárodní společnosti,“ uvedl majitel CTP Remon Vos.

S náborem nových pracovníků začne ABB už letos. Dnes ve dvou výrobních závodech v Brně zaměstnává více než 1800 lidí. Náborem další zhruba 400 lidí se stane jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

ABB Česká republika loni podle konsolidovaných výsledků zvýšila tržby meziročně o 13 procent na rekordních 12,2 miliardy korun. Skupina patří k světovým lídrům v oblasti energetiky a automatizace.

Zdroj: ČTK

Štítky energie, elektronika, ABB, Brno, zaměstnanost, Česko, vysoké napětí, CTP, Lucie Jandová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncern ABB nabere v Brně 400 nových zaměstnanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.