Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KOH-I-NOOR koupil FORMEX

Skupina KOH-I-NOOR holding a.s. rozšiřuje divizi KOH-I-NOOR MACHINERY. Po nedávných akvizicích nástrojáren a lisoven Ponas a Ronas koupila brněnskou nástrojárnu a lisovnu FORMEX s.r.o. Spojením tak vzniká jedna z největších nástrojáren v České republice.

KOH-I-NOOR MACHINERY bude mít téměř 800 zaměstnanců, celkový plánovaný obrat pro letošní rok je asi 1 mld. Kč, EBITDA dosáhne 140 mil. Kč. Nástrojárna a lisovna FORMEX byla koupena od společnosti GCT a.s., cena nebyla zveřejněna.

Divizi KOH-I-NOOR MACHINERY začal budovat v roce 2007 Ing. Vlastislav Bříza nákupem poličské nástrojárny PONAS. „Akvizice nástrojárny a lisovny FORMEX přináší do skupiny KOH-I-NOOR holding další možnosti synergických efektů, které umožní nejen optimalizaci výrobních nákladů,“ říká předseda správní rady KOH-I-NOOR holding a.s. Ing. Vlastislav Bříza.

FORMEX s.r.o. je přední výrobce vstřikovacích forem a plastových výrobků pro automobilový průmysl. Nabízí komplexní řešení od technologického vývoje výlisku, přes konstrukci a výrobu forem až po výrobu a montáž jednotlivých dílů. Specializuje se na výrobu forem a výrobu pohledových a optických dílů pro největší světové výrobce a dodavatele. Mezi hlavní zákazníky patří nadnárodní společnosti Automotive Lighting, Witte Automotive, Hella, KoiTo Czech či Škoda Auto.

„Akvizicí nástrojárny a lisovny FORMEX posilujeme naši přední pozici v oboru výroby forem a lisování plastových dílů pro automobilový průmysl ve střední Evropě, zároveň získáváme do portfolia specializovanou firmu na pohledové a optické díly,“ komentuje akvizici generální ředitel KOH-I-NOOR MACHINERY a.s. Robert Záboj.

Po akvizici bulharského Hemusu, nástrojáren PONAS a RONAS a největšího obchodníka s LPG Kralupol se jedná o pátou významnou akvizici skupiny KOH-I-NOOR holding v posledních letech.

__________________________________

Další informace o společnosti:

KOH-I-NOOR holding sdružuje desítky společností, zaměřených na výrobu a obchodní činnost ve čtyřech oborech - školní a kancelářské potřeby, zdravotnictví, strojírenství a energetika. Nejstarší a nejznámější společností holdingu je KOH-I-NOOR HARDTMUTH a.s., jehož historie sahá až do roku 1790 a je jedním z nejstarších a největších výrobců výtvarných, školních, hobby a kancelářských potřeb na světě. Další významnou součástí holdingu je GAMA Group a.s. zaměřená na výrobu plastové produkce pro všechny obory zdravotnictví. V roce 2012 se součástí skupiny stal největší obchodník s LPG v ČR a na Slovensku Kralupol s.r.o. Strojírenskou divizi skupiny tvoří nástrojárny a lisovny KOH-I-NOOR PONAS a KOH-I-NOOR RONAS, které spojením vytvořili jednu z největších nástrojáren a lisoven v Evropě. Skupina má desítky výrobních závodů v Čechách a na Moravě, ale i v Bulharsku, Rusku a Číně. Téměř 90 % veškeré produkce je určeno na export do více než 80 zemí celého světa. Roční obrat skupiny dosahuje 3,5 mld. Kč, zaměstnává téměř 2500 zaměstnanců.

Tisková zpráva
foto: wikimedia.org

Štítky Koh-I-Noor, lisovna, Česko, KOH-I-NOOR MACHINERY a. s., výroba, Vlastislav Bříza, GCT a.s., ŠKODA AUTO a.s., Hella, Automotive Lighting

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOH-I-NOOR koupil FORMEX  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.