Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jednatel brněnského Bobycentra žádá o rychlé vyhlášení konkurzu

Jednatel společnosti Bobycentrum Václav Tomsa opakovaně požádal Krajský soud v Hradci Králové, aby na ni vyhlásil konkurz. Společnost je vlastníkem movitého majetku, kterým je brněnský hotel a zábavní areál vybavený. Majitelem nemovitostí areálu Bobycentra a jeho provozovatelem je akciová společnost Bobycentrum Alfa. Tomsa žádá, aby soud konal urychleně kvůli tomu, že nemůže zajistit ochranu majetku proti ztrátě a poškození, čímž se snižuje možnost uspokojení věřitelů. Ti zatím přihlásili pohledávky za tři miliony korun, vyplývá z insolvenčního rejstříku.

Vlastníkem obou zmíněných společností je Daniel Šorm, on ani Tomsa s médii nekomunikuje. Tomsa se stal jednatelem v polovině července poté, co ho jmenoval jediný společník Šorm. Akt následoval po odvolání předchozího jednatele Slovince Tomaže Koprola.

Bobycentrum bylo přes léto až do začátku listopadu zavřené, od té doby se v něm zase začaly konat kulturní akce a provozovatel plánuje co nejdřív zprovoznit i hotel a restaurace.    

Tomsa požádal soud o vyhlášení úpadku už začátkem listopadu, soud však po něm chtěl, aby návrh doplnil. "Předchozí jednatel však více než rok nevedl účetnictví, není sestavena roční uzávěrka za rok 2012 a neexistují počáteční účetní stavy roku 2013. Předchozího jednatele Tomaže Koprola nelze kontaktovat," uvedl v žádosti Tomsa. Kvůli tomu prý není schopen podat perfektní insolvenční návrh.

Existenci movitého majetku Tomsa dokládá exekutorským soupisem z 22. července. V praxi Bobycentrum Alfa pronajímalo objekt společnosti Bobycentrum, tento nájemní vztah skončil k 28. červenci. Mezi přihlášenými věřiteli jsou bývalí zaměstnanci, kteří nedostali mzdu, či dodavatelé služeb a zboží.

Bobycentrum nechal postavit v roce 1993 Lubomír Hrstka, někdejší hokejista, v té době mecenáš brněnských fotbalistů, v areálu za Lužánkami. Konala se v něm řada velkých kulturních akcí, mimo jiné Miss České republiky. Šorm je majitelem od roku 2003, objekt získal v dražbě.

Zdroj ČTK

Štítky Bobycentrum, Brno, kultura, konkurz, zavřeno, Bobycentrum Alfa a.s., Krajský soud v Hradci Králové, Lubomír Hrstka, Miss České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednatel brněnského Bobycentra žádá o rychlé vyhlášení konkurzu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.