Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jazyková agentura vyškovského rodáka zakládá pobočku v Brazílii

São Paolo v Brazílii si pro expanzi vybrala jazyková agentura Skřivánek, jedna z největších jazykových agentur světa. Po Spojených státech, Rusku, Japonsku a Číně tak jde o další významný trh, na který firma vstupuje.

Společnost před dvaceti lety založil vyškovský rodák Pavel Skřivánek. Nyní působí v devatenácti českých městech a patnácti zemích světa. „Pro rozšíření do Brazílie jsme se rozhodli, protože rozvoj ekonomiky v této jihoamerické zemi přináší nové obchodní příležitosti a zvýšenou poptávku po jazykových službách. Navíc patří portugalština mezi významné světové jazyky,“ vysvětlil Skřivánek.

Firma plánuje do příštího roku získat několik významných zákazníků. „Díky založení pobočky můžeme také využívat místní rodilé mluvčí, kteří hrají v našem byznysu klíčovou roli,“ podotkl majitel.

Při otevírání brazilské pobočky vyšel Skřivánek ze zkušeností získaných při expanzi na zahraniční trhy v minulých letech. Musel se ale přizpůsobit i místním poměrům. „Brazilský trh vyžaduje nejen velmi plynulou znalost portugalštiny, ale i dobré a spolehlivé kontakty a mediátory v různých oblastech, jako jsou obchod, vládní i nevládní organizace,“ popsal majitel.

Firma se musí obrnit také velkou dávkou trpělivosti, aby bylo možné vyrovnat se s dlouhými byrokratickými postupy správních orgánů i s poněkud uvolněným přístupem místních partnerů a dodavatelů. „Často od nich slýcháváme již obligátní ‚Uklidněte se, to bude v pohodě.‘ A nám nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit novým podmínkám,“ uzavřel Skřivánek.

Autoři

Štítky Skřivánek, jazyková, agentura, byznys, zprávy, brno, 2014, Brazílie, sao, paolo, USA, Rusko, Japonsko, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jazyková agentura vyškovského rodáka zakládá pobočku v Brazílii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.