Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hejtman: prohlášení developera byla silácká a nezakládala se na realitě

Včera jsme přinesli stanovisko společnosti Amazon, která definitivně zamítla plán na výstavbu logistického centra v lokalitě Černovická terasa. Podle hejtmana Haška může za neúspěch projektu z velké části způsob jednání společnosti CTP a vyjádřil obavu, zda nebyli zastupitelstvo, kraj a vláda přímo uvedeni v omyl.

"Je mi líto, že Amazon nezvolil pro svoji investici Brno, není to podle mě primárně chyba kraje a jen v malé míře města Brna," uvedl ve svém vyjádření Hašek. "Je bohužel zřejmé, že silácká prohlášení developera CTP neodpovídala realitě a stanoviskům Amazonu," pokračoval hejtman Jihomoravského kraje. Podle Michala Haška může na problematickou situaci splečnosti CTP poukazovat i nedávný prodej významných aktiv developerské firmy.

Hejtman dále vyjádřil naději, že se podaří získat jiné investice, zejména pak ve vazbě na Regionální inovační strategii a podporu moderních technologií, biomedicíny a IT. Paradoxem je, že právě investice americké internetové společnosti přímo odporovala Haškovu plánu na přilákání hi-tech investic. "Za Jihomoravský kraj budeme nabízet investice mimo jiné našim novým partnerům - největší čínské provincii Guandong a nejbohatší republice Ruské federace Tatarstánu,“ doplnil na závěr Hašek.

Štítky hašek, hejtman, vyjádření, amazon, stavba, logistické centrum, Brno, Michal Hašek, Amazon.com, CTP, investice, Černovická terasa, Jihomoravský kraj, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman: prohlášení developera byla silácká a nezakládala se na realitě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.