Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do dražby jde další dům v centru Brna

V Brně jde do dražby někdejší Dům stavbařů. Vyvolávací cena za více než 300 let starý objekt v historickém centru města činí 24,8 milionu korun. Odhadní cena nemovitosti je téměř dvojnásobná. V domě je například velký sál, působilo tam Divadlo šansonu.

Josef Machů z dražební kanceláře Prokonzulta řekl, že dražby s vyvolávací cenou v desítkách milionů korun jsou v posledních letech v regionu spíše výjimkou. Firma loni vydražila například obchodní komplex za 40 milionů Kč. Letos byl zatím největší dražbou prodej bytového domu na Kolišti. Nájemníci si jej koupili za více než sto milionů korun.

Bývalý Dům stavbařů je součástí takzvaného Velkého Špalíčku, komplexu budov v centru města. Některé historické stavby souboru se ale nedochovaly a byly nahrazené novostavbami.

Dům, který jde do dražby, je podle dražební vyhlášky starý více než 300 let. "Dnešní výnosová cena stavby, jež vychází ze skutečně vybíraného nájemného za nebytové a bytové prostory, činí čtyři a půl milionu ročně," uvedl Machů. Vyvolávací cena je podle něj na rozhodnutí navrhovatele dražby, kterým je insolvenční správce společnosti Zekom CZ.

Dražba domu, který aktuálně užívá název Dům Dominik, se uskuteční 23. října v Brně. Divadlo šansonu, které na místě v minulosti působilo, objekt už opustilo. Podle svého webu se nedohodlo s nájemcem prostor. Divadlo dále uvádí, že nedostalo dotace a ukončilo letos v květnu činnost.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, Dominikánská ulice, dražba, reality, dům, divadlo, Josef Mach, Velký Špalíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do dražby jde další dům v centru Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.