Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Brna míří tři investoři, vytvoří stovky nových míst

Do Brna a jeho okolí míří tři investoři. Dohromady postupně vytvoří více než 300 pracovních míst. Největší investici chystá švýcarský specialista na přesnou výrobu ventilů Michel, který nabídne práci 250 lidem. Řekli to zástupci developera CTP, který firmám pronajme prostory ve svých průmyslových zónách.

Švýcarský Michel, který vyrábí ventily pro technologii dieselového a benzinového vstřikování, si pronajal více než 5500 metrů čtverečních výrobní plochy. CTP do úpravy prostor investuje 1,8 milionu eur (asi 46 milionů korun). Firma dostala podporu od vládní agentury CzechInvest.

V průmyslové zóně Modřice na Brněnsku spustí do konce roku provoz distributor léčivých přípravků a dalšího zdravotnického sortimentu Alliance Healthcare. Firma počítá s náborem asi 40 nových zaměstnanců a spuštěním provozu do konce roku.
Třetí firmou, která v Brně bude investovat, je nizozemský výrobce specializovaných provozních systémů pro výrobu strojů NTS Group. V CTParku Brno začne působit od ledna 2014. Vytvoří kolem 50 nových pracovních míst.

Developer komerčních nemovitostí CTP, kterého vlastní několik nizozemských podnikatelů, provozuje síť 36 logistických a průmyslových CTParků. Kromě Česka jsou i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Celkem CTP provozuje 1,9 milionu metrů čtverečních ploch. Mezi další aktivity patří například Spielberk Office Centre s kancelářskými prostorami poblíž středu Brna.

Zdroj ČTK

Štítky práce, Brno, zaměstnání, CTPark, investice, výroba, Michel, CTP, CzechInvest, ALLIANCE HEALTHCARE, Modřice, Brněnsko, Polsko, Česko, Rumunsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna míří tři investoři, vytvoří stovky nových míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.