Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dluhy Farmy Bolka Polívky přesahují 36 milionů korun

Dluhy společnosti Farma Bolka Polívky přesahují podle Mladé fronty Dnes 36 milionů korun. Dnes vyprší lhůta, kdy věřitelé mohou přihlásit své pohledávky. Jednou z největších bude podle deníku evropská dotace na úpravy farmy.

Insolvenční řízení bylo s firmou známého herce Boleslava Polívky zahájeno již loni v říjnu, v březnu poslal Krajský soud v Brně farmu v Olšanech do úpadku.

Insolvenční řízení odstartoval stavitel Jiří Kaláb, který přihlásil pohledávku deset milionů korun.

Ještě vyšší částku bude zřejmě požadovat rada Regionálního operačního programu Jihovýchod, ze kterého dostala Polívkova firma 11,6 milionu korun z evropských fondů na vylepšení hotelu či vybudování bazénu a wellness centra.

„Regionální rada Jihovýchod přihlašuje pohledávku ve výši dotace a příslušenství, tedy penále,“ uvedla mluvčí regionu soudržnosti Jihovýchod Kateřina Dobešová.

O jedenáct milionů korun se hlásí miliardář Alexandr Seidl se synem, kteří loni převzali pohledávky Polívkových partnerů. Mezi věřiteli jsou rovněž zaměstnanci farmy, část z nich dala výpověď kvůli nevyplaceným mzdám.

Farma je dočasně mimo provoz.

Zdroj: ČTK
Foto: www.bolek.cz

Štítky Farma, Bolek Polívka, insolvence, Olšany, soud, dluhy, statek, pohledávka, Mladá fronta, Krajský soud v Brně, Alexandr Seidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dluhy Farmy Bolka Polívky přesahují 36 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.