Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Brno zavřelo Amazonu dveře, zamčeno ale ještě není

Zastupitelé na pátečním mimořádném zasedání neschválili návrh dodatku k nájemní smlouvě o výstavbě nového závodu nadnárodní internetové společnosti Amazon v Brně na Černovické terase.

Při jednání přerušené tříhodinnou polední přestávkou, ve které si zúčastněné strany vyjasňovaly vzájemná stanoviska, vystoupili v diskuzi vedle zastupitelů rovněž ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, zástupci investora CTP i firmy Amazon.

CTP odmítla dodatek ke smlouvě, který včera večer projednali na návrh ODS u primátora zástupci všech politických klubů brněnského zastupitelstva. CTP nesouhlasí s prvotním pronájmem stavbou dotčených pozemků a chce rovnou jejich prodej.

Výsledek hlasování primátora Romana Onderku zklamal. „Nemohu se s ním ztotožnit, ale jako demokrat jej respektuji,“ řekl bezprostředně po skončení zasedání Onderka.

Návrh usnesení, jak jej předložila rada města, podpořilo z osmatřiceti přítomných jen sedmnáct zastupitelů, nikdo nebyl proti a dvanáct se hlasování zdrželo. Zbývající nehlasovali.

Onderka zároveň sdělil, že pověří svého náměstka Olivera Pospíšila, pokud k tomu bude vůle z druhé strany, aby s investorem pokračoval v dalších jednáních. „Dveře jsme Amazonu svým hlasováním v tuto chvíli zavřeli, ale ještě podle mě nejsou zamčeny,“ konstatoval primátor.

Zklamání nad výsledkem vyslovil ministr Jan Mládek, který byl na zasedání celý den. „Z jednání jsem nabyl dojmu, že v Brně není vůle tuto významnou investici podpořit. Budeme společně s agenturou Czechinvest hledat v České republice pro Amazon jinou lokalitu,“ uzavřel Mládek.

Štítky amazon, zastupitelstvo, černovice, CTP, Brno, zasedání, Amazon.com, Jan Mládek, Roman Onderka, primátor, Černovická terasa, ODS, Oliver Pospíšil, CzechInvest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zavřelo Amazonu dveře, zamčeno ale ještě není  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.