Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnské výstaviště letos nabídne nový veletrh

Vybavení pro divadla, bary nebo kongresové prostory nabídne začátkem listopadu na brněnském výstavišti nový veletrh Theatre Tech. Generální ředitel společnosti Jiří Kuliš v pátek oznámil, že akci zařazují proto, že se na Moravě nachází několik velkých výrobců tohoto sortimentu.

Nový projekt si veletrhy mohou dovolit, jelikož loňský rok už potřetí v řadě zakončili kladným hospodářským výsledkem. „K nejúspěšnějším projektům patřil veletrh zaměřený na vývoz obranné techniky, Mezinárodní strojírenský veletrh, Styl/KABO nebo hostující Amper,“ vyjmenoval Kuliš.

Dobré hospodaření firmy potvrdil i analytik ze společnosti Cyrrus Karel Potměšil. „Brněnské veletrhy jsou z ekonomického pohledu stabilizovaná společnost připravená na další rozvoj. Jeho podmínkou však je ekonomické oživení,“ informoval analytik.

V areálu se loni konalo také několik jednodenních akcí, jako jsou Brněnský Majáles nebo největší česko-slovenský kongres kardiologů. Brňané přitom stále více žádají, aby výstaviště hostilo více kulturních a sportovních akcí. „Jsou však finančně velmi náročné. V pavilonech se musí budovat tribuny a další zázemí, což může stát i půl milionu korun. Ale když se najde i pro nás finančně zajímavá akce, nemáme nic proti,“ sdělil Kuliš.

Vedení věří, že od letošního ledna do března výstaviště navštíví tři sta dvacet tisíc lidí. „K optimistickým odhadům přispívají i čísla z již uskutečněných akcí. Na Motosalon, Prodítě a Rybaření přišlo rekordních pětasedmdesát tisíc lidí, na předchozí veletrhy celkem sto tisíc,“ podotkl generální ředitel. Předpokládá, že Amper příští týden navštíví pětačtyřicet tisíc zájemců a na Techagro přijde koncem měsíce sto tisíc lidí. „Po pěti letech by tak mohl být veletrh rekordní,“ uzavřel Kuliš.

Autoři

Štítky bvv, hospodaření, theatre, tech, motosalon, zprávy, Brno, 2014, veletrh, Brněnské výstaviště, Morava, Amper, Mezinárodní strojírenský veletrh, CYRRUS, a.s., Brněnský Majáles, Techagro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské výstaviště letos nabídne nový veletrh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.