Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brňané dnes poprvé ochutnají slavnou kávu Starbucks

Obchod s kávou je hned po ropě největším světovým byznysem. Lidé utrácejí miliardy dolarů každý den a je-li nějaká kavárna známá většině těchto milovníků, pak je to americký řetězec Starbucks. Ten působí v 65 zemích na všech kontinentech a provozuje přes 20 000 kaváren. V České republice jich do dneška bylo osmnáct. Devatenáctá byla právě v pátek 19. prosince otevřena v brněnské Olympii.

Po šestnácti pražských a dvou ostravských kavárnách je Brno třetím městem, ve kterém bude Starbucks kávu připravovat. „Otevřením kavárny v brněnské Olympii jsme velice potěšeni, protože se tak dostáváme blíže místním příznivcům naší kávy, kteří náš příchod netrpělivě očekávali,“ uvedl Brian Aherne, regionální ředitel provozu Starbucks. Skutečně ještě nikdy nebyla zejména internetová komunita tolik napjatá a neprobíhalo tolik dohadů, jako v případě příchodu kavárenského gigantu.

Spekulace o otevření první pobočky na jižní Moravě nejvíce zesílily před otevřením obchodního centra Letmo u hlavního nádraží. Ty se však ukázaly jako liché a přání se zde stalo otcem myšlenky. Zhruba v polovině letošního roku pak fanoušci kávy Starbucks zaznamenali několik inzerátů provozovatele kavárny, polské společnosti AmRest Coffee, která na specializovaných serverech hledala pracovní síly pro chystanou pobočku.

Nová kavárna našla útočiště v Nákupním a zábavním centru Olympia v Modřicích. Nahradila jinou kavárnu, která v dvoupatrové obchodní jednotce naproti obchodu Marks & Spencer fungovala dříve. „Měli jsme vytipovaných několik lokalit také v centru města. Zvažovali jsme místa jako je ulice Česká nebo náměstí Svobody. Když se však naskytla příležitost otevřít v největším nákupním centru v Brně, rozhodli jsme pro něj,“ řekl dále Brian Aherne. „Další rozšíření značky v rámci Brna určitě plánujeme, zatím však není možné specifikovat kdy a kde se tak stane,“ dodal Aherne.

Starbucks se chlubí vysokým standardem poskytovaných služeb a nabízených káv, čajů nebo zákusků. Veškerá káva je 100% arabika, kterou nákupčí společnosti vybírají na farmách v Latinské Americe, Africe a Asii. Drtivá většina kávy pak nese certifikáty Fairtrade a C.A.F.E. Ty zaručují vysoké etické, kvalitativní a ekologické standardy při pěstování, zpracování i distribuci. Vedle kvalitní kávy si hosté kavárny, která je připravena pohostit až 72 zákazníků, mohou vychutnat špičkové čaje Tazo, čerstvé muffiny, dorty, bagely nebo jogurty.

Kavárna je otevřena každý den od 9 do 21.30 hodin. Personál podniku tvoří patnáct baristů a číšníků, které Starbucks tradičně nazývá „partnery“. Samozřejmostí je dnes wi-fi připojení zdarma. Pro vánoční období  kavárna připravila několik speciálních druhů káv s tóny citrusů, bylin, karamelu či vánočního koření.

Zfroj, foto: Best Communications

Štítky Brno, Starbucks, kavárna, otevření, olympia, káva, restaurace, amrest, podnik, řetězec, Brian Ahern, Česko, Marks & Spencer, Tazo, Afrika, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané dnes poprvé ochutnají slavnou kávu Starbucks  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.