Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

AVG Technologies zvýšila tržby o 22 %

Společnost AVG Technologies, výrobce antivirových programů, dosáhla ve druhém čtvrtletí tržeb 100,4 milionu dolarů (dvě miliardy korun), což je o 22 procent více než ve stejném období loňského roku. Zisk činil 21,7 milionu dolarů (427 mil. Kč), což je dvojnásobek loňského za druhé čtvrtletí. Firma výsledky uveřejnila na svém webu.

"Zaznamenali jsme velmi dobré ekonomické výsledky a stále rosteme. Ve druhém čtvrtletí pokračujeme v tempu, které jsme nastavili v prvním kvartále. Na konci června jsme měli 155 milionů aktivních uživatelů našich aplikací, což je meziroční růst o 21 procent. Z celkového počtu je 44 milionů uživatelů mobilních aplikací," uvedl ředitel společnosti John Little.

Zisk na akcii činil 39 centů a zvýšil se prakticky o dvojnásobek z 20 centů před rokem. Tržeb větších než 100 milionů dolarů dosáhla společnost už v prvním čtvrtletí. Výhled na letošní rok je podle tiskového prohlášení společnosti příznivý, celoroční tržby se čekají mezi 414 a 422 miliony, zisk mezi 73 a 83 miliony dolarů.

Společnost AVG Technologies vznikla v roce 1991, kanceláře má v České republice, Velké Británii, Spojených státech, Německu, Francii, na Kypru, v Izraeli, v Číně a v Hongkongu. Loni v únoru společnost vstoupila na akciovou burzu v New Yorku.

Zdroj ČTK

Štítky AVG, hospodářské výsledky, tržby, Brno, AVG Technologies, dolar, John Little, USA, Německo, Francie, Čína, Velká Británie, Izrael, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AVG Technologies zvýšila tržby o 22 %  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.