Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Amazon se rozhodl v Brně nestavět

Dnešní prohlášení, které českým novinářům přednesl ředitel společnosti Amazon pro evropské operace Tim Collins, zřejmě uzavírá veškerá dosavadí jednání, která v Brně probíhala. Amazon se tak rozhodnul po dlouhých jednáních a třech odmítnutích ze strany brněnských zastupitelů.

Jednání o možnosti výstavby obřího logistického centra americké internetové společnosti probíhají od loňského podzimu. Téměř sto tisíc metrů čtverečních velká hala měla dát práci až dvěma tisícům lidí a měla být výchozím bodem pro východoevropské trhy. Dlouhodobá jednání nejdříve komplikovaly spory o odpovědnost za výkup pozemků pro plánovanou dálniční přípojku, později pak nemožnost stavby z důvodu konfliktu s územním plánem města. K výstavbě se třikrát vyjadřovalo zastupitelstvo Brna, vždy pak plány z uvedených důvodů odmítlo.

ČTĚTE VÍCE: CTP píše primátorovi Brna, že Amazon dále chce Černovickou terasu

Hejtman Michal Hašek vyjádřil lítost nad rozhodnutím firmy, zároveň ho však chápe. "Po trojím odmítnutí Amazonu zastupiteli města Brna – a z mého pohledu neadekvátní reakci developera CTP na zahájení jednání o nabídce kraje – se nedivím, že Brnu jako lokalitě Amazon přestal důvěřovat," prohlásil hejtman jihomoravského kraje.

Vyjádření šéfa evropského Amazonu Tima Collinse však dává ještě jistou naději. "Sklad v Brně nebude. V budoucnu to není vyloučené, ale současný plán se neuskuteční," řekl Collins pro deník MF Dnes. 

Zklamání z konce jednání již vyjádřil premiér Bohuslav Sobotka, ministr financí Andrej Babiš a dříve také prezident Miloš Zeman.

Podle Collinse se pozornost Amazonu zaměří na jiné lokality ve střední Evropě, konkrétní však nebyl.

 

Štítky Amazon, stavba, Brno, developer, CTP, město, Collins, rozhodnutí, Amazon.com, Tim Collins, Michal Hašek, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Bohuslav Sobotka, Černovická terasa, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amazon se rozhodl v Brně nestavět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.