Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ABB investuje v Brně miliony, vzniknou nová pracovní místa

Světový lídr v oblasti energetiky a automatizace podepsal se společností CTP smlouvu o pronájmu nového výrobního, výzkumného a vývojového centra, které vyroste na ploše 12 500 m2 v CTParku Brno.

V nových prostorách najde práci na 150 zaměstnanců, výroba bude zahájena v roce 2014. Investice CTP dosáhla 10 miliónů eur.  Nové prostory v CTParku Brno budou sloužit k výrobě extra výkonných spínačů pro energetický průmysl.

Prostory, které pro ABB společnost CTP připraví, umožní například instalaci jeřábů, speciálních zemnění, rozpříčkování nebo přípravu lakovny.

„Tento nový projekt prohlubuje kvalitní a dlouhodobou spolupráci obou firem a zároveň potvrzuje, že společnost ABB pozitivně vnímá podnikatelské prostředí v České republice,“ řekl Remon Vos, generální ředitel CTP.

„Výběr Brna koresponduje s atraktivitou tohoto města, které se stává klíčovou destinací pro mezinárodní společnosti,“ dodává Remon Vos.

ABB zaměstnává v celé České republice více než 3000 lidí, mezi její zákazníky patří například firmy Škoda, ČEZ, Arcelor Mittal nebo Třinecké železárny.

V CTParku Brno momentálně probíhá výstavba vývojového a technologického centra o rozloze 40 000 m2 pro firmu FEI a druhá fáze nového designového centra pro Honeywell. Celkem je ve výstavbě CTP po celé ČR více než 230 000 m2 nových prostor.

CTPark Brno je součástí sítě CTParků, které se nacházejí po celé České republice. Od roku 2005 investovala CTP do CTParku Brno více než 280 miliónů eur a přivedla sem 26 mezinárodních firem, které zaměstnávají více než 6 200 lidí.

Na Moravě plánuje letos CTP investovat více než 150 miliónů eur.

Tisková zpráva
Foto: www.izolas.cz

Štítky ABB, energetika, Brno, nové centrum, CTPark Brno, nová pracovní místa, CTP, Česko, ČEZ, Třinecké železárny - Moravia Steel, Honeywell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ABB investuje v Brně miliony, vzniknou nová pracovní místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.