Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči na jižní Moravě prožili docela klidné svátky. Vyjížděli jen osmdesátkrát

Během letošních vánočních svátků zasahovali jihomoravští hasiči u 78 událostí. Podle mluvčího Filipa Venclovského se z pohledu hasičů jedná o klidnější Vánoce.

V průběhu tří vánočních svátků zasahovali jihomoravští profesionální a dobrovolní hasiči u 78 událostí, při kterých se zranilo celkem 20 lidí. V porovnání s loňskými svátky narostl počet výjezdů pouze nepatrně, o jeden. O požáry se z tohoto celkového počtu událostí jednalo v 18 případech. Pouze v jednom případě jednotky vyjížděly k požáru vánočního stromečku, který však obyvatelé bytu začali hasit ještě před příjezdem hasičů. Ti tak dohasili zbylá ohniska a odvětrali zakouřený byt.

Svátky se bohužel neobešly ani bez dopravních nehod. K těm hasiči vyjížděli celkem v 7 případech. K jedné z vážnějších dopravních nehod bohužel došlo přímo na Štědrý den u obce Heršpice na Vyškovsku. Při havárii osobního automa se zranily čtyři osoby včetně dvou dětí. „Doufáme, že i blížící se konec roku nebude co do počtu výjezdů a závažnosti jednotlivých zásahů vybočovat z denních průměrů," uzavřel Venclovský.

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky hasiči, svátky, výjezdy, Vánoce, Jihomoravský kraj, Štědrý den, okres Vyškov, Heršpice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na jižní Moravě prožili docela klidné svátky. Vyjížděli jen osmdesátkrát  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.