Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Masarykově okruhu v Brně včera běhali běžci

Více než tisícovka lidí včera vyběhla na brněnský Masarykův okruh, který je po většinu roku zasvěcený motoristům. V závodě Masaryk run běželi dvě kola dlouhá dohromady přes deset kilometrů.

Obliba netradičního závodu na motoristickém okruhu roste a setkává se s celkovým zájmem o běhání. „Dnes běhají skoro všichni, běžci jsou denně v každém městském parku. Lidé se vrací k základům. Je to svobodný pohyb, nepotřebují tělocvičnu, posilovnu, jediné, co potřebují, jsou boty," řekl pořadatel závodu Lukáš Olejníček.

Podle něj běh lidem vyhovuje, zejména v dnešní uspěchané době. Roste také počet závodů a lidé si mají z čeho vybírat. Někdo chodí na krosy do lesa, jiný vyhledává netradiční prostředí, kterým je i Masarykův okruh nebo třeba cesty v brněnské zoo.

Povrch je tady tvrdý, ale vlastně stejný jako jinde na cyklostezce. Výhodou je, že okruh je uprostřed lesů v přírodě a nehrozí žádná kolize s autem," myslí si Olejníček. Motoristický areál má prý navíc výborné zázemí a dostatek parkovacích ploch.

Snažíme se program koncipovat jako celodenní akci pro celé rodiny. Není to jen o běhu samotném," uvedl Olejníček. Lidé včera na okruhu mohli nejen běhat, ale jezdit i na inline bruslích a absolvovat trať na koloběžce. „Chtěl jsem to zkusit všechno a byla to opravdu velká fuška," uvedl Pavel Pohanka z Brna.

V Brně o okolí roste zájem o běhání, což se projevuje i na běžeckých pohárech pro hobby běžce. K tradičním letnímu a zimnímu přibyly Brněnské běhy nebo Vaše liga. K tomu jsou i jednorázové podniky, při kterých lidé běhají například v noci nebo vybíhají schody na největší mrakodrap v Česku AZ Tower.  
 

Zdroj: ČTK

Štítky Masarykův okruh, Brno, Lukáš Olejníček, Zoologická zahrada Brno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Masarykově okruhu v Brně včera běhali běžci  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.