Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ženy a IT? Czechitas boří stereotypy a sbírají ocenění. Nyní míří na přednášku do Brna

Předposlední březnový den se na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity ponese v režii jemného pohlaví. Pozvánku od studentského spolku Students & Co. totiž přijaly zástupkyně jedinečných Czechitas. Nezisková organizace Czechitas již několik let boří mýty a stereotypy ve světě informačních technologiích. Ženám a mládeži otevírá cestu do IT formou technických workshopů, kurzů a inspirativních přednášek.

„Pomáháme holkám, ženám i dětem poznat svět informačních technologií. Učíme je programovat, kódovat i pracovat s daty. Organizujeme workshopy na různých úrovních pokročilosti, zaměřené na konkrétní technologie nebo znalosti, letní tábory, rekvalifikační a večerní kurzy. Inspirujeme a vzděláváme nové talenty k posílení diverzity a konkurenceschopnosti v IT. Dostáváme novou krev tam, kde je jí nejvíc potřeba,“ shrnují své poslání Czechitas na svých webových stránkách.

Za svou cestu získali Czechitas uznání řady významných institucí, mezi nimi například i Evropský parlament či Americká ambasáda. Na provoz neziskové organizace přispěly giganti typu Google, Microsoft či  Konica-Minolta. 

Jak je tedy možné během dvou let vybudovat neziskovou organizaci s komunitou více než 200 IT profesionálů v roli lektorů a koučů a 9 tisíc zájemkyň o IT vzdělání? Jak si navíc udržet vysokou míru kvalitního vzdělání a modelu financování poví 30. března návštěvníkům přednášky Students & Co členka vedení Czechitas Monika Malátková z pozice Business & Career Development Director a Bára Bühnová jako Technology & Course Development Director.

Organizující spolek Students & Co. pořádá pro studenty přednášky a workshopy s odborníky z praxe. „Snažíme se představit studentům svět, kdy se teorie, kterou znají ze školních lavic, propojuje s reálnou praxí. Chceme, aby  se studenti mohli reálně rozvíjet a rozšiřovat své dovednosti dál, za hranice teoretické výuky ve školách," říká o projektu jeden z jeho zakladatelů Jakub Matoušek.

V průběhu jarního semestru plánuje Students & Co. celkem šest přednášek s odborníky z různých oborů, jejichž koncept je kromě základní prezentace založen i na otevřené diskuzi.

Tisková zpráva

Štítky přednáška, Czechitas, Brno, nezisková organizace, Masarykova univerzita, Evropský parlament, Google, Microsoft, stereotyp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy a IT? Czechitas boří stereotypy a sbírají ocenění. Nyní míří na přednášku do Brna  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.