Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Moravští vinaři získali v Madridu velkou zlatou medaili

Jednu velkou zlatou a pět zlatých medailí vezou moravští vinaři ze soutěže Bacchus 2016, která se konala v Madridu. Velkou zlatou medaili získala ve Španělsku společnost Davinus za víno Superbia DAVINUS Chardonnay 2011, pozdní sběr barrique, suché.

V tiskové zprávě to uvedlo Národní vinařské centrum. Soutěž se konala od 17. do 21. března.

U vína od společnosti Davinus porotu zaujala chuť kandovaného tropického ovoce, orientálního koření a vanilky. K vysokému počtu bodů přispěla i harmonická chuť odrůdově čitelného vína, s tóny lískových oříšků v medu a dlouhou skořicovou dochutí. K této charakteristice přispěl zdravý hrozen, dva roky zrání v novém francouzském barikovém sudu a téměř rok v lahvi.

"Velká zlatá medaile s tak vysokým bodovým limitem je společně s účastí vín naší společnosti v expozici Salonu vín jednoznačně naším dosavadním největším úspěchem," uvedl Miroslav Majer ze společnosti Davinus.

Zlaté medaile ze Španělska dál vezou Václav Ovčáčik za Tramín červený 2012, výběr z hroznů a Tramín červený, ledové víno, 2010, dále vinařství Spielberg za Ryzlink rýnský Austerlitz, 2013, společnost Davinus za Tramín červený 2013, pozdní sběr a Vinařství Pavlov za Rulandské šedé 2013. Bacchus je prestižní mezinárodní soutěž vín organizovaná španělskou unií degustátorů.

Moravským vinařům se v poslední době daří. Znovín Znojmo nedávno získal na největší světové přehlídce odrůdy Sauvignon - Councours Mondial du Sauvignon dvě zlaté medaile. Prestižní vinařskou soutěž Vinalies Internationales v Paříži letos vyhrál v kategorii růžových vín Cabernet Moravia z vinařství Leoše Horáka z Vrbice na Hodonínsku. Vinař Josef Valihrach byl druhý v celkovém pořadí odrůdové soutěže Chardonnay du Monde v Burgundsku. Uspěl se svým výběrem z bobulí ročníku 2011.

Zdroj: ČTK

Štítky zlatá medaile, vinařství, Madrid, víno, Španělsko, Josef Valihrach, ZNOVÍN ZNOJMO, a.s., Paříž, tramín červený, Burgundsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravští vinaři získali v Madridu velkou zlatou medaili  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.