Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Čtyři mladíci kradli liťáky z drahých aut po celém Brně. Nakradli kola za půl milionu

Gang mladých zlodějů odhalili v těchto dnech brněnští policisté. Čtyři mladíci ve věku jednadvacet a dvaadvacet let kradli po celém Brně litá kola z drahých aut. Nyní jim hrozí až pět let za mřížemi.

Povedená skupinka se krádežem věnovala od března loňského roku a na svědomí má mít nejméně sedmnáct případů se škodou přibližně půl milionu korun. Čtveřice se pohybovala na území celého města, přičemž asi polovinu krádeží policistů evidují v Bystrci.

Mladíci „pracovali“ někdy všichni společně jindy ve dvojicích. Vytipovali si vozidlo s cenově atraktivnějšími koly, které velmi hbitě dokázali demontovat a odcizit. Nejčastějkradli v noci. Majitelé pak ráno na parkovištích nacházeli svá auta stát jen na dlaždicích. V některých případech podezřelí vozidla i vykradli.

„Všichni uvedení mladíci nyní čelí obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci a může jim hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Brno, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Čtyři mladíci kradli liťáky z drahých aut po celém Brně. Nakradli kola za půl milionu  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.