Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začala přestavba budovy v centru Brna, na místě bývalé Komerční banky

Začala přestavba budovy na nároží brněnských ulic Kobližná a Kozí u náměstí Svobody, kde bývala Komerční banka. V přízemí bude po rekonstrukci sídlit banka Hello bank a ve vyšších patrech vzniknou byty a ateliéry. Hotovo by mělo být v červenci.

Budova byla postavena v roce 1993 na místě někdejšího Althanského paláce, který poškodilo bombardování v roce 1944. Přestože nebylo nutné jej bourat, nakonec byl stržen. Komerční banka budovu před pár lety opustila stejně jako některé další pobočky ve městě.

Objekt získala společnost Palác Kobližná. V sedmi patrech bude deset dvou- či třípokojových bytů většinou s rozměry okolo 100 metrů čtverečních. Ateliérů bude téměř 50 jedno- až třípokojových s rozměry nejčastěji 40 až 60 metrů čtverečních. Doplňkem jsou dvě již prodané kanceláře. Cena za metr čtvereční se pohybuje nad 100.000 korunami. Zatím je většina prostor volná ke koupi, menší část je prodaná či zarezervovaná. Naopak z 11 parkovacích míst v podzemních garážích už je volné jen jedno, k dispozici budou také dvě parkovací místa pro motorku.

Dům má také dvůr, který bude přístupný majitelům či nájemníkům, a bude na něm okrasná zahrada s jezírkem a kavárnou," uvedla projektová manažerka Ježková.

V historickém centru změnily předloni majitele také bývalé budovy České televize. Dům v ulici Běhounská získala firma Swantonfield, která jej rekonstruuje, zatím není přesně zřejmé, co a kdy zde bude. Před více než rokem firma hovořila o restauraci a kancelářích. Palác Typos v Jezuitské ulici získala firma Magnum Mall. O plánech dosud nehovořila a žádné stavební práce z ulice vidět nejsou.

Autoři | Zdroj ČTK

Štítky KB, přestavba, centrum Brno, rekonstrukce, Komerční banka, Brno, metr čtvereční, Palác Kobližná a.s., Česká televize, Palác Typos, MAGNUM Mall, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala přestavba budovy v centru Brna, na místě bývalé Komerční banky  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.