Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úrazovou nemocnici čeká rekonstrukce za půl miliardy. Přistaví nový pavilon a heliport

Město se chystá výrazně modernizovat provoz a poskytování zdravotní péče v Úrazové nemocnici v Brně. Radní včera souhlasili s vybudováním nového pavilonu v areálu nemocnice, a to na místě současného parkoviště. Jeho součástí budou nové operační sály, centrální sterilizace, heliport a také parkoviště.

Město se snaží zkvalitnit poskytování zdravotní péče. V novém pavilonu Úrazové nemocnice vzniknou operační sály pro ARO a JIP. Díky tomu se budou moci uvolnit prostory v objektech na Ponávce 4 a 6, kde se nacházejí stávající operační sály. Sem se po jejich rekonstrukci přesunou zdravotníci z budovy Koliště 43, která se bude moci využít pro jiné účely,“ uvedl náměstek primátora Petr Hladík.

Nový objekt bude mít 8 podlaží. V 5. až 7. podlaží budou lékařům k dispozici operační sály oddělení ARO a JIP. V posledním podlaží bude mít nemocnice umístěnou centrální sterilizaci a technické zázemí. „Součástí nového objektu jsou i čtyři patra parkovacího domu o kapacitě 160 parkovacích míst, které vyřeší zrušené pozemní parkoviště. Podstatně se tak zvýší počet míst pro auta pacientů a návštěv,“ dodal Petr Hladík.

Začít stavět by se mělo v roce 2020. Předpokládané celkové investiční náklady na výstavbu nového pavilonu a na jeho vybavení jsou necelých 463 milionů korun. Uvolněné prostory v budově nemocnice na adrese Ponávka 4 a 6 bude potřeba také zrekonstruovat, což vyjde asi na více než 38 milionu korun.

Autoři | Zdroj MMB

Štítky nemocnice, pavilon, operační sál, Úrazová nemocnice v Brně, Petr Hladík, Ponávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úrazovou nemocnici čeká rekonstrukce za půl miliardy. Přistaví nový pavilon a heliport  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.