Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ski areály na jižní Moravě hlásí ideální sněhové podmínky

Ideální podmínky pro lyžaře nabízejí areály v Jihomoravském kraji, na sjezdovkách leží kolem 70 centimetrů sněhu. Stejně jako ve dvou předchozích sezonách, nerozjel se jen vlek v Předklášteří u Tišnova na Brněnsku.

 

 

V Němčičkách na Břeclavsku je na sjezdovkách v průměru 70 centimetrů technického sněhu, místy až jeden metr, a podle správce areálu Jaroslava Stávka jsou podmínky pro lyžování ideální.

"Za třicet let provozu nepamatujeme tolik sněhu, až místy může vadit kotvám. Ale průběžně ho odhrnujeme," uvedl Stávek. Nově je zřízený snowpark, ve kterém najdou vyžití především snowboardisté. V areálu je k dispozici vlek dlouhý 350 metrů, dvě sjezdovky, pojízdný pás pro děti a prostor pro sáňkaře. V pracovní dny má areál otevřeno od 09:00 do 19:00, o víkendu od 13:00, protože dopoledne je vyhrazen pro lyžařské kurzy.

Ideální zimu pro lyžování si pochvalují také v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku, na sjezdovce mají asi 70 centimetrů sněhu. "V sobotu tu budeme mít dětský den, pro děti chystáme různé soutěže, bude tu malování na obličej, tancování nebo i lukostřelba," pozval Josef Kšica z tamního areálu. Ve všední den si lidé mohou na sjezdovce zalyžovat od 09:00 do 20:00, o víkendu od 08:00.

Lyžuje se také ve Filipově údolí na Hodonínsku, kde na sjezdovce leží podle Lubomíra Žáka z areálu 50 a více centimetrů sněhu a všechny vleky jsou v provozu. Žák uvedl, že koncem února by se zde mohly uskutečnit lyžařské
závody. Zájemci si mohou každý den přijít zalyžovat od 09:00 do 20:30.

Kolem 60 centimetrů sněhu má půlkilometrová sjezdovka v lyžařském areálu v Olešnici na Blanensku. V provozu jsou všechny vleky. Snowpark a okolí areálu nabízí dobré podmínky pro sáňkaře. V týdnu je areál otevřený od 09:00 do 21:00, o víkendu od 08:00.

Stojí jen vlek v Předklášteří u Tišnova na Brněnsku, a to kvůli nedostatku sněhu. Areál je odkázaný jen na přírodní sníh. "Přestože něco napadlo, stále je ho málo, potřebovali bychom dalších asi deset centimetrů," řekl za provozovatele vleku Pavel Ivánek.

Zdroj: ČTK

Štítky sjezdovka, Jihomoravský kraj, Němčičky, Předklášteří, Brněnsko, okres Blansko, okres Břeclav, Hodonín, Kunštát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ski areály na jižní Moravě hlásí ideální sněhové podmínky  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.