Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž se popral se sousedem a chtěl podat trestní oznámení, na policii přijel opilý autem

Netradiční zážitek připravil policistům z Jevišovic na Znojemsku pětašedesátiletý muž z Jihlavska, který tráví dovolenou na jižní Moravě. Chtěl totiž nahlásit policistům fyzické napadení ze strany svého souseda. Na stanici však přijel jako řidič autem a značně opilý.

Muž nejdříve zatelefonoval na linku 158 a domluvil se s operátorem, že se dostaví na nejbližší policejní oddělení do Jevišovic a rozepři s fyzickým napadením ze strany souseda nahlásí.

Policistům přitom řekl, že lékařské ošetření nepotřebuje a klidně se hned osobně dostaví k sepsání oznámení. A tak se i stalo. Sedl do auta a během čtvrt hodiny přijel.

„Zabývat se však zřejmě budeme nejen přestupkem na úseku občanského soužití mezi dvěma muži, ale i podezřením z trestného činu. Oznamovatel se totiž dostavil značně opilý," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. 

Policisté nevěřili vlastním očím. Muž musel po vystoupení dýchnout a přístroj ukázal 1,70 promile alkoholu. „Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest a zákaz činnosti," uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky Jevišovice, alkohol, řidič, napadení, Jihomoravský kraj, okres Jihlava, okres Znojmo

Muž se popral se sousedem a chtěl podat trestní oznámení, na policii přijel opilý autem  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.