Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladík sedl za volant opilý a boural, jeho auto začalo hořet. Naštěstí stihl včas vystoupit

O velikém štěstí může mluvit dvacetiletý mladík, který stihl včas vyskočit z auta, které začalo po nehodě hořet. Za nehodu si však mohl sám, když sedl za volant s 1,58 promile alkoholu v krvi.

Policisté nyní zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže ze Znojemska. K dopravní nehodě došlo před dvěma týdny u obce Hluboké Mašůvky. V nočních hodinách tam nepřizpůsobil rychlost při projíždění zatáčky, dostal smyk a vyjel ze silnice.

Vozidlo začalo hořet, ale on naštěstí stačil včas vystoupit a vyvázl bez zranění. „Na místě jsme však zjistili, že se před jízdou posilnil alkoholem. V krvi mu ve dvě hodiny v noci proudilo 1,58 promile. Ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz," uvedla mluvčí policistů Lenka Drahokoupilová.

Požárem auta muži vznikla škoda asi dvacet tisíc korun. „Podle trestního zákoníku mu nyní hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest a zákaz činnosti," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky nehoda, alkohol, požár, Hluboké Mašůvky, okres Znojmo

Mladík sedl za volant opilý a boural, jeho auto začalo hořet. Naštěstí stihl včas vystoupit  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.