Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Na jižní Moravě řádil falešný policista, snažil se z podnikatelů vytáhnout peníze

Muž v policejní čepici, černé pracovní bundě a v černé Škodě Superb kontaktoval na konci letošního ledna dva znojemské podnikatele. Chtěl z nich vymámit peníze nebo doklady od auta.

Za jedním podnikatelem zajel přímo do jeho autoservisu a požadoval doklady od všech zaparkovaných aut. Majiteli se snažil namluvit, že některá auta jsou tam kradená a on to musí prověřit.

Zároveň podnikateli nabídl, že by "vyšetřování" nemuselo jít úřední cestou a navrhl mu pokutu bez písemného potvrzení. Oslovenému podnikateli se "policistovo" chování zdálo velmi podivné, proto odmítl předložit jakékoliv dokumenty. Údajný policista potom nasedl do auta a s nepořízenou odjel.

Druhému podnikateli nejprve zatelefonoval. Vydával se opět za muže zákona a domluvil si s ním setkání. Osobně mu pak slíbil vymožení dluhu. Jako policista je prý zárukou, že vše dobře dopadne. Za služby však požadoval šedesát tisíc korun. Ani v druhém případě naštěstí nebyl úspěšný.

„Oba muži, které falešný policista kontaktoval, nám vše oznámili," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Policisté při pátrání zjistili, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže z Brněnska.

„Oba kusy služebního stejnokroje nám vydal. Nyní je důvodně podezřelý z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu a podle trestního zákoníku mu hrozí až dva roky odnětí svobody," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky falešný policista, znojmo, Jihomoravský kraj, Škoda Superb, peníze

VIDEO: Na jižní Moravě řádil falešný policista, snažil se z podnikatelů vytáhnout peníze  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.