Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič trefil policejní auto stojící u zásahu, pět lidí skončilo v nemocnici

Těžko pochopitelný exces předvedl řidič Octavie v úterý krátce po 23. hodině u obce Trnové Pole mezi Pohořelicemi a Znojmem. Čelně totiž narazil do policejního auta, která bylo zaparkováno na okraji silnice a svítilo výstražnými světly.

Policejní Volkswagen Transporter stál zrovna u jiné dopravní nehody, když do něj čelně narazil řidič Škody Octavia. Silný náraz odhodil služební auto o 8 metrů zpět, kde se zastavil o odtahovou službu, jejíž řidič právě nakládal bourané auto z předchozí nehody.

Náraz zranil dva policisty. V nemocnici skončila i spolujezdkyně z osobního vozu a řidič odtahovky. „Proč řidič osobního auta nedokázal adekvátně reagovat na výstražná světla či jakou rychlostí jel, je předmětem dalšího šetření," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na cestě za pervitinem

V autě viníka nehody našli pak policisté zajímavý náklad. Muž vezl doklady cizích lidí, plynovou pistoli, bílý prášek, rostlinnou drť, léky a další věci sloužící k výrobě drog. „Muž, který utrpěl zranění nohou, podle dosavadního šetření neměl oprávnění řídit motorová vozidla (nepožádal si o vrácení řidičského průkazu po předchozím trestu)," dodal Šváb.

Zda byl pod vlivem návykových látek, ukáže až laboratorní rozbor krve.

Foto PČR

Štítky policejní auto, nehoda, náraz, Znojmo, drogy, Pohořelice, Škoda Octavia, Trnové Pole, Pavel Šváb, Volkswagen Transporter

Řidič trefil policejní auto stojící u zásahu, pět lidí skončilo v nemocnici  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.