Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté si vyšlápli na řidiče autobusů. Jeden nadýchal téměř dvě promile, vezl přitom deset lidí

Policisté nevěřili svým očím. Hned na začátku víkendové akce zaměřené na alkohol za volantem hlavně u řidičů autobusů šokoval policisty ve Znojmě šestačtyřicetiletý šofér jedoucí na tamní lince. Při dechové zkoušce nadýchal 1,80 promile.

V pátek krátce před sedmou hodinou ráno měl už šofér za sebou odježděných pěkných pár kilometrů. Na silnice totiž vyrazil o dvě hodiny dříve. Policistům přiznal, že předcházející den vypil sedm jedenáctek a k tomu přidal šest vodek. V autobuse cestovalo v době kontroly deset lidí.

V pondělí brzy ráno pak policisté kontrolovali v Boskovicích třiapadesátiletého řidiče autobusu, který nadýchal 0,8 promile. „Ten se nejdříve vymlouval, potom ale přiznal, že večer si dal čtyři piva," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Třetím šoférem autobusu s pozitivním dechovou zkouškou je čtyřiapadesátiletý muž, kterého kontrolovala hlídka v pátek v Blansku. Muž nadýchal 0,19 promile. Večer si prý dal čaj se slivovicí.

„V průběhu akce dopravní policisté zjistili vedle trojice autobusáků dalších sedmnáct řidičů pod vlivem alkoholu a tři šoféři se oddali před jízdou účinkům drogy," dodal Malášek. 

Štítky bez alkoholu, akce dýchání, řidiči, autobus, řidič autobusu, Znojmo, Boskovice, Blansko

Policisté si vyšlápli na řidiče autobusů. Jeden nadýchal téměř dvě promile, vezl přitom deset lidí  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.