Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Opilý a zkouřený řidič předjížděl ve vysoké rychlosti přes plnou čáru, v protisměru zabil ženu ve Fiatu

Policisté prosí veřejnost o pomoc při objasnění tragické dopravní nehody z Citonic na Znojemsku. Sedmadvacetiletý řidič Volva se ve čtvrtek okolo šesté večer ve vysoké rychlosti srazil s malým Fiatem. Padesátiletá žena za volantem zemřela. Podle policistů byl mladý řidič pod vlivem alkoholu a marihuany.

Silný náraz urazil autům kola a dokonce a na silnice zůstal ležet i motor. Úlomky z aut policisté nacházeli na úseku delším než sto metrů. 

Žena na místě zemřela, muž byl s vážným zraněním transportován vrtulníkem do nemocnice v Brně. Nikdo jiný s nimi v autech nejel. „Při šetření této závažné události jsme zjistili, že řidič Volva jel agresivně a rychlou jízdou v kombinaci s nebezpečným předjížděním přes plnou čáru ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu již mezi obcemi Milíčovice a Citonice," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

„Z toho důvodu žádáme další svědky, kteří mají tyto kritické kolizní situace zaznamenané, nechť nám informace poskytnou. Volat můžete linku 158 nebo přímo mobilní telefon znojemských dopravních policistů 724 189 025," vyzvala mluvčí.

Zákaz řízení ignoroval

V evidencích řidičů pak policisté zjistili, že mladý muž v současné době ani nesmí řídit. Městský úřad v Moravských Budějovicích mu v polovině letošního září zabavil řidičák na 12 měsíců.  Rozbor krve zase ukázal, že byl řidič pod vlivem alkoholu a marihuany. „Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. Ochotným a všímavým občanům děkujeme za jejich pro nás důležitou spolupráci," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky nehoda, Citonice, znojmo, svědci, Fiat, Volvo Cars, okres Znojmo, Brno, Milíčovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý a zkouřený řidič předjížděl ve vysoké rychlosti přes plnou čáru, v protisměru zabil ženu ve Fiatu  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.