Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Devatenáctiletý řidič vjel na Vyškovsku na přejezd v době, kdy svítila signalizace. Do auta narazil vlak

Hrubě nezodpovědně vůči sobě i zdraví ostatních lidí se zachoval řidič auta Huyndai, který v pátek asi třicet minut po dvacáté hodině vjel v Rousínově na železniční přejezd. Ignoroval přitom světelnou i zvukovou signalizaci a to se mu těžce nevyplatilo. Na přejezdu ho totiž srazil vlak a náraz auto odhodil do příkopu.

Mladý řidič jako zázrakem vyvázl bez zranění, do nemocnice ale z preventivních důvodů přeci jen putoval. Ve vlaku z Bohumína do Brna cestovala asi stovka lidí. Naštěstí se nikdo nezranil.

Teprve devatenáctiletý řidič byl podle policistů střízlivý, negativní byl i test na drogy. Pod vlivem alkoholu nebyl ani strojvedoucí. „Z důvodu vyšetřování této nehody byl zastaven železniční provoz na trati, obnoven byl až po půlnoci," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Náraz poškodil vlak, auto i fasádu nedalekého domu. Předběžná škoda přesahuje 280 tisíc korun. „Řidič vozidla je podezřelý z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení," uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky přejezd, vyškovsko, Rousínov, srážka, vlak, auto, okres Vyškov, Brno, Bohumín

Devatenáctiletý řidič vjel na Vyškovsku na přejezd v době, kdy svítila signalizace. Do auta narazil vlak  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.