Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Dva cizinci okradli ženu ve Vyškově přímo u policejní stanice

Přijeli do Česka za prací. Místo toho se však rozhodli vydělávat krádežemi. Vyškovští policisté uzavřeli vyšetřování přepadení ženy, kterou na ulici okradli dva muži z ciziny. Jeden z nich k ní zezadu přiskočil a strhl jí z ramene kabelku. Ke krádeži přitom došlo v neděli odpoledne kousek od budovy policie.

První z mužů k ženě na ulici přistoupil a strhl ji kabelku z ramena. Druhý muž se pak snažil paní pod záminkou pomoci zdržet, když za zlodějem běžela. Běžel vedle ní a snažil se odvést její pozornost hovorem v cizí řeči.

Vyškovským policistům a kriminalistmů se podařilo zloděje vypátrat. Na stopu zlodějů přivedly policisty především městské kamerové záznamy.

„Jak se ukázalo, cizinci, kteří se na Vyškovsku ocitli zprostředkováním přes pracovní agenturu, si chtěli peníze opatřit i nelegálním způsobem," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová. 

Muži mají totiž na svém kontě kromě již zmíněné  krádeže kabelky i vloupání do hostince v Ivanovicích na Hané. Koncem ledna si odtud odnesli cigarety, kávu, drobné mince i notebook a způsobili tak škodu za 15 tisíc, u okradené ženy vznikla pak za další dva tisíce korun.

„Vyškovští policisté oba výtečníky zadrželi a v krátké době předali soudu. Jsou podezřelí z trestného činu krádež," uzavřela mluvčí.

Štítky Vyškov, krádež, cizinci, kabelka, Česko, okres Vyškov, Ivanovice na Hané

VIDEO: Dva cizinci okradli ženu ve Vyškově přímo u policejní stanice  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.