Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý jednadvacetiletý mladík ukradl známému auto a vyboural se, od nehody ujel

Hned několik trestných činů stihl za jeden večer napáchat teprve jedenadvacetiletý muž z Vyškovska. Ve čtvrtek odpoledne si opilý bez souhlasu majitele půjčil auto a v obci Otnice nezvládl při projíždění zatáčky řízení. U krajnice tak naboural zaparkované auto, od nehody ujel.

Bouračkou vznikla škoda asi padesát tisíc korun, naštěstí v něm nikdo neseděl, takže nedošlo ke zranění. Mladík však bez zastavení pokračoval v jízdě dál.

„Na základě zjištěných informací jsme muže zanedlouho vypátrali. Zjistili jsme, že není držitelem řidičského oprávnění a výsledek jeho dechové zkoušky byl zhruba dvě a půl promile," uvedla policejí mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Mladík si i přes značnou opilost nehodu pamatoval, alkohol prý pil před usednutím za volant i po zběsilé jízdě. Navíc autu, ve kterém boural, skončila platnost technické kontroly v dubnu loňského roku. „Protiprávním jednáním tohoto muže se nyní zabýváme. Podle trestního zákoníku mu hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, mladík, opilost, nehoda, Otnice, vyškovsko, havárie, okres Vyškov

Opilý jednadvacetiletý mladík ukradl známému auto a vyboural se, od nehody ujel  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.