Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyškov má republikový unikát. V hotelu si můžete objednat pokoje s vysokohorskou atmosférou

Příležitost využít simulovaného vysokohorského prostředí mají nyní v Česku už nejen vrcholoví sportovci. Pokoj se dvěma lůžky, kde je vzduch řídký jako ve 2500 metrech nad mořem, nabízí hotel Atrium ve Vyškově. Firma, která jej vytvořila, chce technologie nabídnout i do domácností. Podle majitele firmy M-ex Production Milana Pecky si mohou takový pokoj zařídit lidé za několik set tisíc korun podle konkrétního řešení.

Takzvané hypoxické prostředí, které nová technologie vytváří, příznivě působí na krevní oběh. Orgány se lépe prokrví, zvýší se množství hemoglobinu v těle a díky tomu se v těle lépe transportuje kyslík a zvyšuje se výkonnost organismu.

K přirozenému zlepšení fyzického výkonu jej využívají převážně profesionální sportovci. „Zatím takové prostředí mohou využít spíše vyvolení, my je chceme zpřístupnit širšímu okruhu zájemců. Nejde o to udělat ze všech vrcholové sportovce, ale využít popsaných efektů ke zkvalitnění života," řekl Pecka.

Zatímco na hladině moře je relativní obsah kyslíku ve vzduchu zhruba 21 procent, ve 2500 metrech je to jen 15,3 procenta. S partnerskou společností, která se věnuje kosmonautice a letectví, vyvíjela Peckova firma technologii dva roky. Její hlavní činností je výroba membránových generátorů dusíku.

Republikový unikát

Vyškovský hotel Atrium je prvním zařízením, které v Česku nabízí možnost pronajmout si takový pokoj. „Vyzkoušet si spánek ve vysokohorském prostředí a přitom v Moravské nížině je něco pro zákazníky úplně nového. Můžeme hostům nabídnout podporu při sportovní přípravě či aklimatizační terapii před vysokohorským výstupem. Věřím tomu, že se k nám někteří hosté budou speciálně kvůli této službě vracet,“ uvedl pro server Nejbusiness majitel hotelu Atrium Michal Dědek.

Foto Nejbusiness.cz | Zdroj s využitím ČTK, Nejbusiness.cz

Štítky vysokohorské prostředí, hotel, Vyškov, mex production, hotelové pokoje, Milan Pecka, technologie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov má republikový unikát. V hotelu si můžete objednat pokoje s vysokohorskou atmosférou  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.