Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Požár kulturáku v Drnovicích začala vyšetřovat policie

Do vyšetřování pátečního požáru kulturního domu v Drnovicích se vedle hasičů zapojili už i policisté. Na webu to uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. S rozsáhlým požárem bojovali hasiči celé páteční odpoledne. Škoda přesáhne 20 milionů korun.

Kulturák v Drnovicích začal hořet v pátek 21. září kolem poledne. V té době v budově naštěstí nikdo nebyl. „Prvotní úkony začala konat ve spolupráci s hasiči také výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování. Během hašení požáru regulovali policisté dopravu," prohlásila Haraštová.

Od pondělí vyšetřování policistů pokračuje. „Jsou prováděny další nezbytné úkony za účelem zjištění bližších okolností v souvislosti se zahořením uvedeného objektu," upřesnila Haraštová. Na místě jsou podle ní pracovníci odboru kriminalistické techniky a expertíz z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. „Prvořadé bude stanovit přesnou příčinu požáru a vyloučit cizí zavinění," dodala mluvčí. 

Propadnutý strop očima hasiče

V pondělí ráno zveřejnili jihomoravští hasiči video z pátečního zásahu, na kterém se těsně vedle zasahujícího hasiče propadne hořící strop. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil.

VIDEO: Nad hasičem se při požáru v Drnovicích otevřel a propadl strop 
 

 

Foto Zdeněk Přecechtěl

Štítky Drnovice, kulturní dům, požár, vyšetřování, policie, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár kulturáku v Drnovicích začala vyšetřovat policie  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.