Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič Mercedesu projel na červenou, na přechodu srazil mladou dívku na koloběžce

Projetí semaforu na červenou může mít pro řidiče nemilé následky v podobě pokuty a několika bodů. Pro ostatní účastníky silničního provozu však důsledky ještě horší. Své o tom ví mladá dívka, kterou ve středu srazil řidič Mercedesu ve vyškovské Brněnské ulici. Dívka jela po přechodu pro chodce na koloběžce se sluchátky v uších, nehodu odnesla vážným zraněním.

Jednadvacetiletá dívka měla podle svědků zelenou, řidič ečervenou. Jde o přechod řízený světelným signalizačním zařízením a dle svědků nehody měl řidič tzv. červenou, zatímco pro chodce svítil signál udávající „volno“

„Mladá žena jedoucí na koloběžce měla bohužel na uších sluchátka. I když přilba není v jejím věku povinná, při jízdě na kole i koloběžce je určitě vhodná a doporučujeme ji používat. Prokazatelně zmírňuje následky dopravních nehod," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

 U osmašedesátiletého řidiče provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Okolnosti nehody a míra zavinění zůstávají v šetření vyškovských dopravních policistů.

„Střety chodců a spěchajících řidičů nejsou bohužel výjimkou ani na přechodech pro chodce. Než vstoupí chodec na  přechod pro chodce, měl by se z důvodu vlastní bezpečnosti přesvědčit, zda všichni řidiči správně zareagovali a zastavili vozidlo," prohlásila Musilová. 

Sluchátka v uších jsou nebzpečným fenoménem, varuí policisté

Pravidlo o rozhlédnutí se při přecházení se policisté snaží připomínat i mladším žákům v rámci akce Zebra se za tebe nerozhlédne, která probíhá řadu let první zářijový a dubnový týden. „Chodec je totiž nejvíce zranitelným účastníkem silničního provozu. Poslouchání hudby se sluchátky na uších je pak v silničním provozu velmi nebezpečné," varuje Musilová. Připomíná přitom případ z konce července, kdy cyklistka utrpěla těžké zranění při střetu s autem v Hodoníně,  také měla na uších sluchátka.

Autoři | Foto ilustrační foto

Štítky řidič, dívka, koloběžka, nehoda, srážka, přechod, sluchátka, Mercedes-Benz, havárie, silniční provoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Mercedesu projel na červenou, na přechodu srazil mladou dívku na koloběžce  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.