Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tragédie na oblíbeném koupališti. Muž při skoku uklouzl a v letu zavadil o skálu, na místě zemřel

Tragicky skončilo včerejší firemní setkání na oblíbeném přírodním koupališti v Lulči na Vyškovsku. Ve večerních hodinách se několik kolegů rozhodlo zaskákat si do vody ze skalního výběžku. Jedenačtyřicetiletý muž se naneštěstí při odrazu sklouzl a v letu zavadil o skálu. Utrpěl tak zranění hlavy, kterému na místě podlehl.

„K pacientovi jsme vyslali pozemní lékařskou posádku z Vyškova a záchranářský vrtulník. Muž středního věku byl při příjezdu naší první posádky v bezvědomí a přítomní svědci se ho snažili oživovat," uvedli záchranáři na svém webu. Ihned po příjezdu převzala resuscitaci lékařka a záchranáři. Zranění hlavy bylo bohužel natolik vážné, že po 20 mintách prohlásila lékařka resuscitaci za neúspěšnou.

„Celý zásah probíhal za extrémně obtížných podmínek, za bouřky a v hustém dešti. Naše posádky děkují svědkům za pomoc při zásahu, když nad resuscitujícími zdravotníky drželi plachtu," pěkovali záchranáři. Policisté v případu vyloučili cizí zavinění.

Nepodceňujte nebezpečí u vody

Během posledních dvou týdnů jde již o druhé úmrtí na přírodním koupališti jížní Moravy. Na konci července se na Hodonínsku utopil mladý muž poté, co šlápl z mělčiny do hluboké vody.

„V této souvislosti apelujeme na veřejnost, aby dodržovala zásady bezpečného koupání. K tragickým koncům nebo velmi vážným úrazům vede často přeceňování sil nebo neznalost terénu. Rovněž nedoporučujeme kombinaci alkoholu či jiných návykových látek  před či během návštěvy vodních atrakcí," vyzvala policejní mluvčí Alice musilová.

Autoři | Foto David Doležel

Štítky Luleč, koupání, lom, skok, smrt, okres Vyškov, Vyškov, skála, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie na oblíbeném koupališti. Muž při skoku uklouzl a v letu zavadil o skálu, na místě zemřel  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.