Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO&VIDEO: Hasiči od úterý bojují s mohutným požárem skládky na Vyškovsku

Desítky hasičských jednotek likvidují od úterního večera požár skládky komunálního odpadu u Kozlan na Vyškovsku. Vzhledem k nutnosti vystřídat na požářišti jednotky se po několika hodinách musel vyhlásit zvláštní, tedy nejvyšší, stupeň požárního poplachu.

„Informaci o požáru jsme přijali hned od několika oznamovatelů před půl desátou večer. Na místo vyjely jednotky i z druhého poplachového stupně," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Postupně však bylo podle Mikošky zřejmé, že na požářišti bude potřeba velké množství vody. V okolních obcích proto hasiči zřídili 3 čerpací stanoviště a krátce po půl jedenácté večer se vyhlásil 3. stupeň poplachu.  Na místě začalo fungovat mobilní operační pracoviště a zřídil se štáb velitele zásahu.

Požár zasáhl podla hesičů plochu asi 80x80 metrů dosud nezhutněného komunálního odpadu, což vedlo k rychlému šíření plamenů. „Jednotky proto nasadily proti ohni kromě vody také smáčedlo a pěnu. Okolí požářiště monitorovala naše mobilní chemická laboratoř. Nenaměřila v ovzduší žádné nebezpečné koncentrace," dodal Mikoška.

Před druhou hodinou ranní se požár podařilo dostat pod kontrolu. Asi o 45 minut později byl vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu a to na základě nutnosti vystřídat zasahující jednotky. Do půl čtvrté ráno se u plamenů vystřídalo dohromady 31 hasičských jednotek. 

Při požáru nejspíše nevznikla žádná škoda, jelikož se jedná o odpadky. Nikdo se naštěstí nezranil

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky požár, Kozlany, vyškovsko, odpadky, skládka, okres Vyškov, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO&VIDEO: Hasiči od úterý bojují s mohutným požárem skládky na Vyškovsku  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.