Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík chtěl být za hrdinu. Zapálil sklep a běžel varovat sousedy, policisté ho prokoukli

Podivný záměr měl teprve devatenáctiletý mladík, který v Hodoníně podpálil sklep činžovního domu. Ihned, jak zapálil oheň, se místo hašení rozběhl po celém domě varovat a zachránit sousedy.

Původem požáru byla papírová taška, kterou mladík zapálil. Zřejmě chtěl být za hrdinu, ale nedomyslel důsledky. Od hořící tašky totiž vzňaly další věci, které tam byly volně odloženy a požár se následně rozhořel po celém sklepě. Požár poškodil polystyrenové zateplení stropu, izolaci potrubí vody, plynu, televizního signálu a internetového připojení.

Při vyšetřování události narazili policisté právě na tohoto mladíka a při takticky správných otázkách se jim nakonec k zapálení přiznal. „Svým úmyslným jednáním tak mladík způsobil obecné nebezpečí tím, že vydal lidi v nebezpečí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Obecného ohrožení," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Vyšetřovatel hasičů vyčíslil předběžnou škodu na 70tisíc korun. V případě odsouzení mladíkovi hrozí tři až osm let odnětí svobody.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky požár, Hodonínsko, sklep, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík chtěl být za hrdinu. Zapálil sklep a běžel varovat sousedy, policisté ho prokoukli  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.