Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozůstalým zastřeleného místostarosty v Dražůvkách pomůže sbírka

Pozůstalým zastřeleného místostarosty v Dražůvkách na Hodonínsku pomůže sbírka. Dar 20.000 korun jim už dala obec, v pomoci bude pokračovat. Místostarostu útočník zastřelil v pátek, poté spáchal sebevraždu.

V sobotu podle starostky zasedalo obecní zastupitelstvo, pozůstalým schválilo dar 20.000 Kč na prvotní výdaje. Sbírku pro pozůstalé po dohodě s obcí vyhlásí Svaz měst a obcí a Sdružení místních samospráv. „Jsme malá obec, nejsme schopni se administrativně starat o sbírkový účet. Z pohledu malé obce je navíc lepší, když se o to postará velká organizace," uvedla starostka obce Klára Čudrnáková (SNK).

Místostarosta šel k domu jen jako zástupce obce

Sedmapadesátiletého místostarostu v pátek smrtelně zranil místní obyvatel. Doprovázel policisty, kteří k muži šli kvůli sousedskému sporu. Výstřel padl přes zavřené okno nelegálně drženou zbraní. Muž se pak v domě zabarikádoval. Když do domu později vnikla zásahová jednotka, nalezla ho mrtvého.

Starostka o útočníkovi už dříve řekla, že to byl samotář a podivín.„To byl určitě zkrat u toho člověka. Byl vždycky podivín. Ale tohle nikdo nemohl tušit, taková reakce. Pan místostarosta se k tomu dostal jenom tím, že dělal doprovod policie u zásahu. Když se snažili k němu dobouchat, tak nikdo určitě nepředpokládal, že se bude střílet, protože jinak by s sebou nikoho nebrala," řekla už dříve Čudrnáková.

Policie na místě našla dvě střelné zbraně, dlouhou a krátkou. Případ vyšetřuje jako vraždu a následnou sebevraždu. Dražůvky leží asi osm kilometrů západně od Kyjova, mají téměř 300 obyvatel.

 

Autoři | Foto ilustrační foto, ZZS JMK

Štítky dražůvky, střelba, sbírka, místostarosta, dům, okres Hodonín, Svaz měst a obcí České republiky

Pozůstalým zastřeleného místostarosty v Dražůvkách pomůže sbírka  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.