Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Během jednoho dne se těžce vybourali dva namol opilí cyklisté na elektrokolech

Dva namol opilí muži na elektrokolech se vybourali jen pouhých pár hodin a kilometrů od sebe. Policisté přitom varují, že pro cyklisty platí nulová tolerance, stejně jako pro řidiče aut.

K oběma nehodám došlo ve středu 15. května odpoledne. První se stala na silnici I/54 mezi Veselím nad Moravou a Moravským Pískem. Čtyřiapadesátiletý muž sedl na elektrokolo namol opilý, nezvládl jízdu za deště a svalil se ze silnice do příkopu. Při tom utrpěl lehké zranění a byl odvezen na ošetření do nemocnice. Při dechové zkoušce nadýchal závratných 3,5 promile.

O dvě hodiny později havaroval další opilý cyklista, tentokrát ve Vracově. Šestačtyřicetiletý muž při jízdě na elektrokole v křižovatce nezvládl na mokré vozovce odbočovací manévr a upadl. Při pádu také utrpěl zranění a musel do nemocnice. Policistům nadýchal 2,6 promile.

„Opětovně upozorňujeme, že na pozemních komunikacích platí nulová tolerance pro všechny řidiče motorových i nemotorových vozidel. Oba zmiňovaní cyklisté budou následně řešeni ve správním řízení, kde jim může být uložena pokuta až do výše 50tisíc korun," uzavřel policejní mluvčí Petr Zámečník.

Foto PČR

Štítky elektrokola, cyklisté, alkohol, Vracov, Veselí nad Moravou, Moravský Písek, cyklista

Během jednoho dne se těžce vybourali dva namol opilí cyklisté na elektrokolech  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.