Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mezi Ratíškovicemi a Hodonínem vznikne už příští rok cyklostezka

Lidé, kteří dojíždějí z Ratíškovic do Hodonína do práce na kole, by měli mít cestu nejpozději příští rok na jaře výrazně bezpečnější. V týdnu si totiž najatá firma převzala staveniště a začne podél silnice druhé třídy stavět paralelní asfaltovou cyklostezku za 27 milionů korun.

Obec usilovala o cyklostezku osm let. „Doprava na silnici je čím dál intenzivnější a přibývaly nehody, bohužel i smrtelné. Takto bude doprava mnohem bezpečnější. Jsme tu v rovině a lidé jsou tady zvyklí jezdit do práce na kole ve velkém počtu," řekla starostka Ratíškovic Anna Hubáčková (KDU-ČSL).

Stezka bude navazovat na městskou na konci Ratíškovic v lokalitě U Hájenky a povede po levé straně silnice. „Bohužel zatím cyklostezka skončí na kraji Hodonína v průmyslové zóně Pánov. Zbylé dva kilometry postaví Hodonín, zatím se však potýká s problémem při výkupu pozemků," řekla Hubáčková. Lidé tak ještě musí část do Hodonína dojet po silnici a především překonat křižovatku s rušnou silnicí první třídy I/55.

Podle smlouvy by cyklostezka měla být hotova do konce listopadu, avšak kvůli nečekaným problémům se může protáhnout stavba až do jara příštího roku. Jedním z problémů je například přeložení optického kabelu.

Na stavbu přispěl téměř 22 miliony Státní fond dopravní infrastruktury, dva miliony zaplatí Hodonín a zbytek z vlastních zdrojů Ratíškovice.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky cyklostezka, Ratíškovice, Hodonín, silnice, Anna Hubáčková, KDU-ČSL, Státní fond dopravní infrastruktury, Pánov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Ratíškovicemi a Hodonínem vznikne už příští rok cyklostezka  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.