Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravní stavby v Hodoníně a Veselí přinesou řidičům omezení

S dopravními omezeními musejí ode pondělí počítat řidiči v Hodoníně a ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. V Hodoníně se opravuje silniční most na Brněnské ulici, ve Veselí železničáři rekonstruují železniční most a je úplně uzavřená silnice I/54 z Veselí ve směru na Slovensko.

„Ode dneška je částečně uzavřená rovněž silnice I/55 v místě podjezdu a nájezdových a výjezdových ramp mimoúrovňové křižovatky silnic I/55 a II/380," uvedl Petr Holeček z jihomoravského krajského úřadu. Podle něj zůstane průjezdná silnice I/55 vždy jedním pruhem v každém směru.

„Ve dnech 20. až 23. července bude silnice první třídy v místě podjezdu úplně uzavřená a doprava povede přes rampy mimoúrovňové křižovatky přes silnici II/380. Částečná zavírka silnice I/55 je pak plánovaná do 3. prosince," dodal Holeček.

Rekonstrukce mostu patří k největším investicím kraje, náklady se pohybují kolem 66 milionů korun. Ve Veselí pracují železničáři na modernizaci nádraží. Ode dneška do 24. srpna je kvůli rekonstrukci železničního mostu úplně uzavřená silnice I/54 u obchodního domu Kaufland.

Objízdná trasa vede po okolních obcích jako Uherský Ostroh, Blatnice pod Svatým Antonínkem, pro těžší vozidla také přes Hluk, Dolní Němčí, Slavko a také Boršice u Blatnice nebo Blatničku.

Veřejná linková osobní doprava a náhradní autobusová doprava pojede po místních komunikacích. Rekonstrukce veselského nádraží začala už loni a má trvat do jara příštího roku. Stát bude okolo 1,3 miliardy korun. Práce se dotknou kolejí i nástupišť. Železniční most u Kauflandu je poblíž vlakového nádraží.

Zdroj ČTK

Štítky Hodonín, Veselí nad Moravoz, uzavírky, stavba, silnice, Veselí nad Moravou, železniční most, Slovensko, Petr Holeček, okres Hodonín, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní stavby v Hodoníně a Veselí přinesou řidičům omezení  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.