Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Řečkovicích vznikne umělé fotbalové hřiště za dvacet milionů

V městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora vznikne v letošním roce namísto mlatového hřiště umělý fotbalový trávník. Náklady se odhadují na 20 milionů korun. Hřiště bude přístupné školám i veřejnosti.

Současné hřiště při Novoměstské ulici je mlatové. „Když zaprší, je bláto. Pokud svítí slunce, dost se tam práší. Namísto toho se tam dá umělý povrch a osvětlení, takže se tím prodlouží otevírací doba do desáté hodiny večerní," uvedl brněnský radní zodpovědný za oblast sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

V dopoledních hodinách může hřiště sloužit školám, v odpoledních hodinách klubům nebo veřejnosti. Podle Suchého by se v místě mohly hrát i fotbalové zápasy nižších soutěží, protože hřiště bude mít požadované parametry. Na vyšší soutěž mu ale bude scházet větší divácká kapacita, v plánu je pouze menší ochoz.

Vyšší náklady podle radního způsobuje fakt, že hřiště bude mít umělý trávník a bude nutné natáhnout tam osvětlení. Polovinu zaplatí město. „Druhou polovinu získala městská část jako dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy," dodal Suchý.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky umělé hřiště, Řečkovice, fotbalové hřiště, Mokrá Hora, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Řečkovicích vznikne umělé fotbalové hřiště za dvacet milionů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.