Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při dnešní srážce na Štefánikově se zranil řidič šaliny

V Brně ve Štefánikově ulici se dnes krátce před 16:00 srazila tramvaj s nákladním vozem, její řidič se lehce zranil. Tramvaj vykolejila, škoda je asi 250.000 Kč. Mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková uvedla, že doprava byla v místě uvolněna asi za půl hodiny, poté ještě nejezdily tramvaje ve směru z centra. Dopravní podnik to řešil náhradní autobusovou dopravou.

Jedoucí tramvaji podle policie zkřížil cestu řidič nákladního vozu Tatra, který přejížděl koleje. „Tramvaj byla vykolejená, naši pracovníci ji dostali zpátky na koleje, bude odtažena do vozovny v Medlánkách," řekla Tomaštíková.

„Bezprostředně po nehodě začaly v místě dopravní komplikace a policisté musí řídit provoz. Současně vyšetřují příčiny dopravní nehody, míru zavinění jednotlivých účastníků," uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Záchranná služba na místo vyslala posádku s lékařem i bez lékaře. „Na místě jsme ošetřili jednoho mladého muže, s lehkým poraněním horní končetiny jsme ho převezli na traumacentrum Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích," řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Doplnila, že šlo o řidiče tramvaje.

Celková škoda je podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala asi 250.000 korun. Příčina nehody je v šetření.

Autoři | Foto Tomáš L.

Štítky ČR, nehoda, MHD, zranění, Brno, Dopravní podnik města Brna, Tatra Trucks, Medlánky, Drážní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dnešní srážce na Štefánikově se zranil řidič šaliny  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.