Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Brněnští strážníci zachránili zesláblé káně, už si na něj brousila drápky kočka

O záchranu zraněného ptačího dravce se včera postaral náhodný kolemjdoucí a hlídka strážníků. Muž si při projíždění Rakoveckou ulicí všiml ptáka, jak poskakuje po silnici, a znepokojilo ho, že se neměl k odletu ani když se autem dostal do jeho blízkosti.

Vystoupil proto z auta a zavolal hlídku strážníků. Než mohli strážníci vůbec dorazit, prokázal muž dravci službu podruhé. K ptákovi se totiž připlížila kočka a chystala se na něj zaútočit. Muž ji ale zahnal a káně uprchlo do křoví, kde s vypětím sil povylétlo na větev.

Jeden z přivolaných strážníků se k němu opatrně přiblížil, uchopil ho do rukou a odnesl ho ke služebnímu autu. Tam ho ve spolupráci s kolegou umístil do prodyšného vaku. „Tmavé prostředí je totiž pro zvířata ve stresu uklidňující," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníky přitom zaujalo, že zvíře nebylo poraněné. Křídla i zbytek těla mělo na první pohled v pořádku a působilo spíše vyčerpaně. Hlídka ptáka převezla do záchranné stanice pro volně žijící zvířata. Specialista jim při přebírání potvrdil předpoklad, že se jedná o káně lesní a že je vyhublé, ale nezraněné.

„Přibližně rok starého zesláblého dravce si převzal, aby se o něj postaral, a po vyléčení ho vypustí do přírody," uzavřel Ghanem.

Foto MP Brno

Štítky káně, kočka, strážníci, brno, ptáci

VIDEO: Brněnští strážníci zachránili zesláblé káně, už si na něj brousila drápky kočka  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.