Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči dostávají za parkování na Údolní pokuty, město do konce týdne stání opět umožní

Kvůli stavebním pracím na Obilním trhu nemají řidiči velmi často kde zaparkovat. Město situaci minulý rok vyřešilo povolením stání na ulici Údolní, kde je jinak parkování zakázané. Toto povolení však oficiálně platilo pouze do konce listopadu 2018 a řidiči stojící na Údolní začali dostávat pokuty. Na žádost městské části Brno-střed by však měl magistrátní odbor dopravy parkování opět povolit.

Přechodné stání na ulici Údolní bylo řidičům umožněno kvůli rozsáhlé rekonstrukci Obilního trhu a jeho okolí, vznikaly zde totiž zásadní problémy s nedostatkem parkovacích míst. Dopravní odbor magistrátu stání na Údolní dočasně povolil. Povolení však platilo pouze do 30. 11. 2018 a řidiči, pokud na místě zaparkovali, dostali pokutu.

Městská část Brno-střed tak magistrátu na začátku týdne navrhla, aby povolení potáhlado konce roku 2019, kdy by měla rozsáhlá rekonstrukce skončit a parkovací místa v okolních ulicích budou opět dostupná.

Podle informací, které magistrát poskytl redakci Drbny, by toto povolení mělo opravdu znovu vstoupit v platnost. „Podle posledních informací z Odboru dopravy MMB by mělo být do konce týdne prodlouženo opatření obecné povahy upravující možnost parkování na ulici Údolní," uvedla Kateřina Gardoňová z tiskového odboru brněnského magistrátu.

Foto Google Maps

Štítky údolní, parkování, pokuty, povolení, Brno-střed, magistrát, Drbna.cz

Řidiči dostávají za parkování na Údolní pokuty, město do konce týdne stání opět umožní  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.