Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přes čtyři tisíce Brňanů podepsalo petici proti stavbě mrakodrapu u Lužánek

Lidé dnes odevzdali na jednání brněnského zastupitelstva primátorce Markétě Vaňkové (ODS) petici proti plánované stavbě mrakodrapu ve vnitrobloku ulic Lidická, Kotlářská, Bayerova a Burešova. Petice má přes 4500 podpisů, řekla novinářům zástupkyně petičního výboru Gabriela Stögerová. Bydlí hned vedle pozemku, na němž by měl mrakodrap být.

K petici se v minulosti připojila Strana zelených. Bývalá místostarostka Brna-středu Jasna Flamiková (SZ) už v minulosti uvedla, že soukromý investor chce vybudovat objekt se stožárem o celkové výšce asi 95 metrů. Ve 23 patrech by mělo být 177 bytů.

Podle Stögerové se lidem z dotčených domů plán nelíbí. „Jsme rádi za možnost bydlet v domě z konce 19. století. Má kulturně-historickou hodnotu. Bydlení se tvořilo v souladu se zahradami ve vnitrobloku," uvedla Stögerová. Podle ní je nepřijatelný zásah do zeleně. Kvůli 180 parkovacím místům by se musela vykácet zahrada se staletými platany.

Máme tisíce podpisů, developer s námi ani nemluví, říká organizátorka

Petici bylo možné podepsat od loňského podzimu elektronicky i fyzicky. „V elektronické formě jsme nasbírali asi 2600 podpisů a ve fyzické formě na papírových arších máme asi 2000 podpisů," řekla Stögerová. Podle ní je problém, že developer s obyvateli nekomunikuje.

„Nekontaktoval nikoho z lidí, kdo tam žije. My i odborná veřejnost z řad architektů máme pocit, že by to poškodilo nejen vnitroblok, ale celé Brno," dodala Stögerová.

Nejvyšší budovou v Brně i v České republice je AZ Tower se 111 metry.

Souhlasíte se stavbou mrakodrapu u Lužánek?

Celkem hlasovalo696 čtenářů

Autoři | Foto A plus

Štítky mrakodrap, Brno, lidická, vnitroblok, petice, Lužánky, Markéta Vaňková, ODS, Strana zelených, Jasna Flamiková, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes čtyři tisíce Brňanů podepsalo petici proti stavbě mrakodrapu u Lužánek  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.