Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muži se sluchátky ujel v Židenicích vlak, ze zlosti nadával pokladní a vykopl dveře drážní budovy

Vyhrocený konflikt na židenickém vlakovém nádraží museli v úterý odpoledne řešit brněnští strážníci. Čtyřicetiletý muž tam ze vzteku napadl pracovníka Českých drah a pak prokopl dveře k pokladně. Paní za pokladnou mu totiž údajně špatně poradila nástupiště a muž pak přes sluchátka na uších neslyšel hlášení o odjezdu vlaku.

Čtyřicetiletý cestující popsal, že si koupil lístek do Pardubic a odešel na první nástupiště, kam ho nasměrovala pokladní. Jak sám přiznal, měl nasazená sluchátka a hlášení, že jeho vlak odjíždí z třetího nástupiště, uslyšel až ve chvíli, kdy se souprava rozjela.

Následný vztek si pak nechtěl nechat pro sebe a šel si to s paní za okénkem vyřídit. Strážníkům přiznal, že byl na pracovnici "ostřejší, než by bylo vhodné"

Kolegyně se však zastal dvaatřicetiletý pracovník Českých drah, který se prý s mužem začal pošťuchovat. Potyčka skončila ve chvíli, kdy za sebou zaměstnanec nádraží zavřel dveře, do kterých muž kopl, až vylomil zámek.

„Škodu zaměstnanec vyčíslil na tři a půl tisíce korun a nespokojený cestující souhlasil s tím, že ji uhradí," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Muž zároveň upozornil hlídku na to, že chce, aby přestupková komise prošetřila potyčku se zaměstnancem drah.

„Strážníci muži potvrdili, že případ předají správnímu orgánu stejně jako výsledek z alkoholtesteru. Ten muži poté, co je upozornil, že vypil čtyři desetistupňová piva, z dechu naměřil 1,44 promile," uzavřel Ghanem.

Foto pexels.com

Štítky nádraží židenice, pokladní, konflikt, sluchátka, vykopnuté dveře, České dráhy, Židenice, Pardubice

Muži se sluchátky ujel v Židenicích vlak, ze zlosti nadával pokladní a vykopl dveře drážní budovy  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.