Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnský Zetor propustí téměř polovinu zaměstnanců. Vyhazov dostanou manažeři i dělníci

Brněnský výrobce traktorů Zetor propustí ze závodu v Líšni na konci března 260 lidí, což je zhruba 40% všech zaměstnanců. Důvodem jsou podle odborářů ekonomické problémy firmy.

Nezvýšený odbyt

Závod by podle odborářů měli opustit manažeři z vedoucích pozic i dělníci. „Domluvili jsme se na tom s vedením společnosti. K propouštění mělo nejspíš dojít dřív, ale vedení očekávalo, že se ve druhém pololetí zvýší odbyt, což se obvykle stávalo. Ke zvýšení odbytu bohužel nedošlo," řekl ČTK vedoucí odborů Alois Kazelle.

Dlouhodobě klesající výroba i tržby

Brněnský Zetor se potýká s poklesem tržeb už delší dobu. Například v roce 2014 prodal brněnský výrobce 4187 traktorů, roční tržny se pohybovaly okolo 3,8 miliard. V roce 2017 už to bylo téměř o miliardu méně, při výrobě 2765 traktorů a tržbě 2,9 miliardy korun. 

Propuštění pracovníci by se však neměli obávat o nedostatek práce. V Jihomoravském kraji činí podíl nezaměstnanosti pouze 3,5%. Pracovníci z technických oborů jsou obecně velmi vřele vítání.

Foto repro youtube

Štítky Zetor, brno, propouštění, zaměstnanci, manažeři, traktor, zaměstnavatel, Líšeň, Jihomoravský kraj

Brněnský Zetor propustí téměř polovinu zaměstnanců. Vyhazov dostanou manažeři i dělníci  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.