Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Mladí Španělé ukradli ozdoby z vánočního stromu na Svoboďáku a hráli s nimi fotbal

Zvláštní způsob nového využití našli pro ozdoby na vánočním stromu na Svoboďáku tři mladíci ze Španělska. Po cestě domů z večírku totiž v noci na čtvrtek ukradli ze stromu dvě červené ozdobné plastové báně a začali si s nimi házet a kopat. Jejich fotbalové klání přerušili až strážníci.

Partičku cizinců od počátku sledovaly kamery operačního střediska strážníků. Na kamerovém záznamu je tak vidět, jak dvaadvacetiletý cizinec přelezl plot a z vánočního stromu sundal dvě červené plastové koule. Spolu se svým stejně starým krajanem a o dva roky starším kamarádem si pak začali s ozdobami házet a následně i kopat. Přitom jednu ozdobu poničili a druhou poškrábali.

Zanedlouho byli na místě strážníci. Mladíci se pak pokusili před přijíždějícím autem schovat, neúspěšně. Na svou obranu přišli s historkou, že ozdoby našli ležet poblíž jednoho stánku a mysleli si, že jsou volně k rozebrání. Strážníci mladíkům ukázali na kameru na jednom z domů, mladí cizinci se ke všemu přiznali a omluvili se. „Hlídka jim oznámila, že poničili cizí majetek, a vypsala jim proto pokutu," uzavřela mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Foto MP Brno

Štítky španělové, fotbal, náměstí svobody, vánoční ozdoby, krádež, vánoční strom, vánoční stromek, Španělsko

VIDEO: Mladí Španělé ukradli ozdoby z vánočního stromu na Svoboďáku a hráli s nimi fotbal  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.